Hasznos

Nézzük a téliesítés kérdését. A helyesen elvégzett téliesítés folyamatának elvégzése rengeteg plusz költségtől és bosszúságtól kímélhet meg minket.A lakókocsik és lakóautók téliesítése jelentheti a felkészítést a téli pihenőre, vagy az előkészületet a téli kempingezéshez.

Víztelenítés:

Ez a legfontosabb lépés, mert a fagyási károk igazán komoly gondokat is okozhatnak. Csaptelep, bojler esetleg vízvezeték cseréje feleslegesen sodorhat minket nagy költségekbe. Ha nem figyel rendesen akkor a szétfagyott csövekből szivárgó víz a bútorokat, padlózatot, berendezéseket is tönkreteheti.

Csomagolás:

Igen ez az amin sokan szeretnek spórolni. Vagy nem vesznek semmilyen ponyvát, vagy az olcsóbbikat veszik mondván “az is jól lesz”. Igen a minőségibb darabok drágábbak, de itt is érvényesül az hogy ezzel spórolhat. A nem megfelelően, azaz szellősen letakart autóval később még csak gondunk lehet. Berohad a kaszni, ez télen tehát megfelelően nedves időben pár hónap alatt komoly károkat tud okozni. Nem beszélve arról, hogy szellőzés hiányában a penész szabad utat kaphat ami sem nem egészséges sem nem szép látvány. Az ablaktömítésnek is fontos a szellőzés, és a nap elleni védelem. Ha a gumitömítések elrepednek, megöregszenek utána már nem látják el azt a funkciót amire hivatottak. Itt is javallott tél előtt szilikonnal átkenni a tömítéseket.

Bakolás:

A megfelelő bakolásnak köszönhetően sem a padló sem az alváz, sőt még a rugózás sem sérül. A nem megfelelő bakolás következményeiként számolhatunk a mély korrózió hatásával. Ami újabb javítást hozhat magával, nem beszélve a pénzünkről és az időnkről.

Általános takarítás:

Fontos lépés ez is még ha nincs is kedvünk hozzá. A tűzhely, padló és hűtőtisztítás kellemetlenségektől óvhat meg minket. A károkozóktól kezdve a penészig sok gondot okozhat a hanyagságunk. Az akkumulátort vagy távolítsuk el, vagy ha van rá lehetőség kapjon egy szinten tartó töltést, hogy a további meglepetésektől mentesüljünk.

Érdemes a fent leírtakra figyelmet fordítani, mert ezekkel a lépésekkel élvezhetjük sokáig a lakókocsinkat, és vigyázhatunk a tárcánkra.